Glasstudio Borowski staat voor buitengewone kunst en passie voor glas.

Stanislaw Borowski verwierf internationale faam met zijn gegraveerd glaswerk en artistieke glassculpturen. In 1990 richtte hij de Glasstudio Borowski op, die sinds 1993 beheerd wordt door zijn zonen Pawel en Wictor. In hun ateliers creëren de kunstenaars Pawel en Stani Jan Borowski unieke glaskunstwerken, stuk voor stuk functionele en decoratieve objecten voor zowel binnen als buiten. Het gamma bevat zowel unicaten als artistieke reeksen. Alles is het resultaat van hun kunstzinnige interpretatie en hun ambachtelijke handvaardigheid. De objecten zijn ofwel met de mond geblazen, ofwel vrij gevormd.

Art Objects

Studio Line

Outdoor Objects

De Outdoor Objects van Borowski zijn fantasievolle, decoratieve kunstwerken voor buiten. Ze zijn vervaardigd uit glas en metaal, hebben een prachtig kleurenpallet en zijn honderd percent weerbestendig. De collectie omvat artistieke lichtobjecten, windelementen en sculpturen. Ze zijn uitermate geschikt voor de feeërieke decoratie van zowat iedere buitenomgeving.

Guitige figuren in glas en metaal bevolken de sprookjesachtige wereld van de Browski’s. Kikkers met bolle ogen, schildpadden en vreemde vogels met knalrode snavels duiken op tussen het groen. Laatste aanwinst van de familie - voorgesteld op de beurs Ambiente in Frankfurt - is een vriendelijk ogende kameleon dat tevens fungeert als lichtobject.